Schatgraven in je herinneringen

Cursus 'Schatgraven in je herinneringen'Cursus autobiografisch schrijven

Je eigen levensverhaal is een bron van kennis. Door te schrijven over je leven, ontdek je onbewuste processen, patronen en thema’s. Je krijgt inzicht in je sterke punten en je ontdekt waar jouw bezieling ligt en wat wezenlijk voor jou is. Oude gebeurtenissen krijgen nieuwe betekenissen en oude pijn krijgt een plekje. Met als resultaat dat je met compassie en acceptatie naar jezelf leert kijken.

Schrijfopdrachten

In 7 bijeenkomsten schrijf je aan de hand van korte opdrachten over jouw leven. Ook voor thuis krijg je schrijfopdrachten mee. Als je wilt lees je je schrijfsels voor aan de groep. Het luisteren naar elkaars herinneringen werkt inspirerend en geruststellend. Je zult zien dat iedereen zijn eigen ‘verhaal’ heeft. Laat je verrassen en ontroeren door jouw levensverhaal en dat van anderen.

Milde en open blik

De cursus is bedoeld voor iedereen. Misschien wil je gewoon je herinneringen vastleggen, voor jezelf of anderen. Of worstel je met een (levens)vraag of speelt er een terugkerend thema in je leven. Je hoeft geen schrijfervaring te hebben, want het gaat om het verhaal. Wel krijg je technieken aangereikt om je herinneringen op verschillende manieren en vanuit verschillende perspectieven te beschrijven.

Het belangrijkste is dat je met een open en niet-oordelende houding naar je eigen verhaal wilt luisteren en naar dat van anderen. De training wordt gegeven door coach en tekstschrijver Natasja Derksen.

Praktisch

Er staat op dit moment geen nieuwe cursus gepland. Ben je geïnteresseerd? Laat dit dan weten via het contactformulier.

Vragen?

Ik vertel je graag meer over de cursus. Bel of mail me gerust.